Najpogostejše napake pri negi kože

Prepogosti in nepravilni pilingi

V želji za še bolj gladko in sijočo kožo pogosto naredimo napako in jo pretiramo ali nepravilno luščimo. Zaradi poškodb naravne zaščitne plasti, ki kožo varuje in zadržuje vlago lahko koža postane, suha, postarana in brez sijaja. Kožo obraza lahko nepravilno poškudujemo tudi z redno uporabo zrnatih čistilnih izdelkov, ki jih drgnemo po koži. Namesto tega za luščenje kože raje uporabite glikolno ali salicilno kislino v priporočenih koncentracijah in intervalih in občasno globji medicinski kemični piling.

Nega, ki ni prilagojena stanju kože

Zaradi vplivov okolja in hormonskih nihanj se stanje in potrebe kože spreminjajo. Zato stalne navade pri negi kože lahko prinesejo nasprotne učinke od željenih. Spoznajte svojo kožo in se naučite smotrne in pravilne uporabe kozmetičnih izdelkov.

Agresivni izdelki za čiščenje kože

Še vedno veliko ljudi uporablja izdelke za čiščenje, ki vsebujejo snovi, ki so za njihov tip kože preveč agresivni. Kožo sicer dobro očistijo, a podrejo narvno ravnovesje, kožo razdražijo in lahko naredijo več škode kot koristi.

Naravna kozmentika

Priseganje samo na 'zeleno', ker je naravno je lahko tudi nevarno. Veliko naravnih učinkovin ima na kožo blagodejen učinek in kar nekaj jih je dokazano učinkovitih pri zaviranju procesov staranja. A na žalost so marsikatere 'organske' in naravne spojine koži tudi škodljive in tako lahko v naravnih izdelkih najdemo veliko sestavin, ki kožo le dražijo. 

Neredno odstranjevanje ličil

Vsak večer je kožo potrebno očistiti ter odstraniti vsa ličila. Neredno odstranjevanje ličil lahko vodi do težav kot so pigmentne spremembe in preobčutljivost.

Preveč različnih krem

Dnevna krema, nočna krema, krema za okoli oči, serum, krema proti gubam, naravni facelift, krema za učvrstitev kože, krema za povrnitev sijaja,...Trg narekuje kreme za tako rekoč vsako težavo. A v resnici vse te kreme niso potrebne in vaša koža ne obožuje pretiranega nabora produktov. Če imate denimo vlažilno kremo, ki ustreza vaši koži obenem pa ima usterezne sestavine v zadostnih koncentracijah, jo lahko uporabite tako zjutraj kot zvečer, kjerkoli na obrazu. Poleg denarja pa boste prihranili tudi nekaj prostora v kopalnici.

Nepravilno zaporedje

Čeprav uporabljate ustrezne izdelke ne bodo učinkoviti, če jih nanašate v nepravilnem zaporedju. Osnovno pravilo je, da najprej uporabimo redkejše produkte. Serum z antioksidanti nanešen preko goste kreme nima nobenega smisla.

Sončenje

Raziskave kažejo, da je sonce v kar 70-80% odgovorno za staranje kože. Zato vedno kožo zaščititie z ustreznim zaščitnim faktorjem in uporabljajte kreme z antioksidanti. Izogibajte se solarijev.

Pomankanje potrpežljivosti

Ko boste zamenjali ali prilagodili izdelke za nego kože, boste na preve rezultate morali počakati vsaj nekaj mesecev. Koža potrebuje nekaj časa, da se na nove učinkovine navadi in učinkovine potrebujejo nekaj časa, da izovejo pričakovane spremembe. In ko smo pri pričakovanjih, ne pričakujete preveč. Dobri in pravilno uporabljeni kozmetični izdelki zagotovo imajo mesto pri upočasnjevanju procesov staranja kože, a nikoli ne bodo ujeli domišlije brezsramnih oglaševalcev.